Waar wordt mijn puppy voor gebruikt?

Puppycursus Voorburg

Waar gaat mijn puppy voor gebruikt worden?

Het is van vitaal belang dat het vaardigheidsniveau van de puppy te allen tijde op een bepaald niveau blijft. Uw puppy wordt opgeleid om in de toekomst op elk moment onafhankelijk te zijn. Als u alleen op uw hond wilt vertrouwen om roofdieren in de buurt af te schrikken en te verjagen, dan zal uw puppy daar niet binnen een paar weken toe in staat zijn. Er kunnen momenten zijn waarop uw puppy alleen moet zijn. Dit kunnen situaties zijn waarin u uw hond meeneemt voor wandelingen op momenten dat u weet dat de buurt vol zit met roofdieren. Voor degenen die hun puppy willen laten deelnemen aan familie-evenementen als hij/zij ouder wordt, vergeet dan niet om de training zo eenvoudig en kort mogelijk te houden. Een goede trainingsgids kan u hierbij helpen.

Net zoals er verschillende niveaus van politie en militaire honden zijn, zijn er ook verschillende niveaus van hulphonden. De meeste hulphonden zijn voor het grootste deel persoonlijke beschermers (iemand die ze van binnen en buiten kennen, en is opgeleid om een bepaald gebied te kunnen verdedigen). Deze groep honden krijgen bijna uitsluitend menselijke sociale signalen om hen te helpen zich te leren gedragen rond mensen. Zij worden meestal opgeleid om een persoon te beschermen tegen schade, of dat nu pepperspray, aicatie, of een bakstenen hoed is. Zij kunnen worden opgeleid om “de hap te nemen” in het geval dat zij een steekwond oplopen. Ze kunnen, in extreme gevallen, zelfs worden opgeleid om een individu in bedwang te houden met een dwangmiddel van hun eigenaar. Dit type hulphond wordt opgeleid om een persoon te bijten op de plaats waar de persoon oorspronkelijk heeft gebeten, om het subject te beschermen tegen ernstige schade.

Andere hulphonden kunnen worden opgeleid om vermiste personen te zoeken. Deze honden zijn getraind om met hun zintuigen te zoeken, en hebben vaak een aanleghond (ook bekend als een “overboord hond”) die hen helpt de kust te bereiken. Wanneer het zoekteam de vermiste persoon vindt, zal de ankerhond het individu naar de kust slepen waar wachtende kustwachters reageren. Andere zoekhonden, zoals lucht speurhonden, zijn opgeleid om te helpen bij het vinden van slachtoffers van ongelukken met luchtmonden. Luchtgeurhonden kunnen worden getraind om een individuele menselijke geur te ruiken (zoals een voetafdruk achtergelaten bij een kustlijn, of een menselijke geur geproduceerd door iemand die is verdronken, enz.) om individuen te vinden die 2-3 m diep zijn begraven. Eenmaal gevonden worden de betrokkenen behandeld voor shock (gewoonlijk door ze in het water te gooien en ze te bedekken met een reddingsvest).

Andere hulphonden zijn opgeleid om mensen met gehoorstoornissen te helpen. Deze honden zijn getraind om geluiden te onderscheiden die lijken op die van een dove persoon. Wanneer de dove persoon nadert, zal de hond blaffen. Hoewel dit een dove kan helpen, doet het weinig om de persoon zelf te helpen horen. Andere honden in deze categorie zijn getraind in ID nauwkeurigheid; een hond die is getraind om een persoon te herkennen, gebaseerd op geur; die persoon zal worden gevraagd om hulp te gaan halen. Andere hulphonden helpen kinderen met autisme, en volwassenen met autisme, door hen op basis van de training van de hond, helpende signalen te geven.

Hulphonden, zoals de veelgeprezen blindengeleidehond, zijn een bron van trots voor veel mensen met een handicap. Hoewel ze zeker van nut kunnen zijn voor iedereen met een handicap, zijn ze vooral aantrekkelijk voor die Amerikanen die vaak over het hoofd worden gezien. Stelt u zich eens voor dat u dit talent toepast om iemand te helpen op het internet, of in uw eigen huis. Er zijn duizenden mensen die staan te popelen om een ander de helpende hand te bieden, ongeacht hoe hun handicap hun dagelijks leven beïnvloedt. Waarom zouden zij niet aangemoedigd worden om anderen de hand te reiken, en hen te helpen toegang te krijgen tot middelen om hen te helpen delen in hun leven?