Honden Vacht

Trimsalon Amsterdam

Hondenrassen, ook wel bekend als “Hondenpikken”, staan bekend als een heel slim type. Dit is een moeilijk type en kan enige oefening vergen om te bepalen wanneer het precies nodig is om te trimmen. Sommige hebben geen directe invloed op het uiterlijk van de vacht, terwijl andere het verharen drastisch kunnen verminderen.

De Husted vacht van een Teckel is een van de lieflijkere wontypes die in de showring geshowd kunnen worden. Dit speciale type vacht moet niet veel worden geschoren of getrimd, als het al wordt gedaan. Het bestaat uit een pezige dichte vacht die vrij duurzaam is, en een uitstekende handdoek is.

Scheren kan de textuur van de vacht beschadigen en moet ook door een specialist worden gedaan. Om het regelmatig borstelen te voltooien zijn er een paar details die moeten worden opgemerkt, wanneer uw Honden niet in show is. Het haar rond de voetzolen moet worden geïnspecteerd op vervelling en voortdurend getrimd, indien nodig.

Wanneer uw huisdier in de trimsalon, in tijdschriften of in dierenwinkels staat, is het gebruikelijk om te zien, dat een van de grootste problemen is, welke kleuren uw huisdier eigenlijk heeft. Mijn amusement werd niet geholpen toen ik mijn Hondens meenam voor hun regelmatig geplande sessie en geschokt was om het natuurlijke zwart te zien, en niet de kleuren waar de trimmers op aandrongen dat ik mee zou vertrekken.

Dit kan natuurlijk gebeuren, wanneer de verschillende maten trimmers hun voorraden haar op de markt krijgen. Ik stelde voor om de kleuren te gaan mengen, en dan met een speldenborstel de haren wat gladder te maken, en met een gewone borstel met een slickerborstel, zodat de verschillende secties mooi glad zijn, en ook de traybekken mooi gelijk. We zullen die brug waarschijnlijk oversteken als we tot stilstand komen. Maar voor nu stel ik voor dat we het haaradvies van een expert opvolgen en de Honds afborstelen tot ongeveer 10%)!

Sommige huisdieren hebben matte vachten en het is moeilijk te zien voor het ongeoefende oog. Pas op voor de geborstelde Honds, want het kan er glad uitzien, maar er kan een taaiheid in schuilen. De beste manier om dit te zien is de matten voorzichtig met duim en vingers van elkaar te scheiden, waarbij u de textuur van de huid als leidraad neemt. Tenslotte is het de moeite waard om in gedachten te houden dat de vacht van de Honds verbetert met borstelen, omdat het zachter wordt en gemakkelijker te hanteren, maar het moet niet geschoren worden.

De ontklittende oplossing voor de huid op en onder de Honds lichamen werkt goed. U kunt het in een cirkelvormige beweging, zachtjes over de rug en langs de poten wrijven. Denk eraan altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen.

De staart van de Pom is een van de aspecten die voor de eigenaar moeilijk te hanteren kan zijn. Daarom is het zo belangrijk om te oefenen met het lastig maken van uw Pom door de staart onder controle te houden en hem in de gewenste richting te laten wijzen.

De Pom met hun lange snuit moeten voorzichtig getrimd worden, in de richting van de schaar.

Wij, en de Pomeranian eigenaar, moeten weten dat naarmate de hond ouder wordt, het trekken aan de staart pijnlijk kan zijn en verwondingen kan veroorzaken. Wij raden u aan om een dunschaar te gebruiken op de staart, van net voor het spronggewricht tot net erachter.

schaar

Leg uw hond op de tafel en borstel hem langzaam en voorzichtig van kop tot staart. U moet de hond altijd vanaf de zijkant van het lichaam borstelen, als u de staart nadert. Dit zorgt ervoor dat de staart van het lichaam wordt weggetrokken. De losse uiteinden van de staart moeten terug in het lichaam trekken en zo het stuk haar op afstand houden.

Nogmaals, vergelijkbaar met de Halti en met het trekken van haren, is de clip die de lange haren uit het gezicht en de voorpoten trekt, waardoor de achterkant langer en lelijker wordt. U kunt dit ook aan de achterkant van de hond doen, maar wij geven de voorkeur aan de manier waarop het hier wordt gedaan.

U kunt ervoor kiezen om het gezicht te trimmen, zodat het mooi en gelijkmatig is over de hele lengte. Denk weer aan de startpositie – hoofd iets naar achteren gedraaid. Neem een borstel en borstel zachtjes over zijn hele gezicht.

Nogmaals, denk aan het woord start wanneer u uw Pom borstelt of kamt, zodat hij de warme en kalmerende woorden associeert met een goede ervaring.

Bij sommige honden moet het haar op de kruin van het hoofd en in de nek worden getrimd in de richting van de vachtgroei. Dit is een kwestie van individuele voorkeur.

De Pom is een vriendelijke hond, en we hebben gemerkt dat wanneer hij op deze manier wordt geborsteld, hij ons aanwijzingen geeft dat hij gelukkig is.

Maak er een leuke ervaring van voor u en uw hond en u zult een vriend voor altijd in uw leven hebben.<|endemiddag.