Hoe uw puppy te trainen

Puppycursus Dordrecht

Het is heel belangrijk voor u om te onderzoeken wat voor soort basisvaardigheden u uw puppy wilt aanleren en toepassen. U kunt online veel informatie vinden van mensen die de training van hun puppy of hond met succes hebben afgerond. De voorgeschiedenis van de training is belangrijk om te wegen. Kent het ras het gedrag? Weten ze dat u de leider bent? Als het antwoord nee is of de puppy is ongetraind of boven hun vaardigheidsniveau, dan kun je net zo goed denken aan een andere hond of een andere persoon om een relatie mee te hebben.

Soms is het een goed idee om iemand te hebben die je puppy traint. Een ander alternatief, en in sommige gevallen een veel betere keuze, is om je puppy zelf op te leiden. Een perfect voorbeeld hiervan is van mijn vorige hond Blue. Hij was een nachtmerrie om te trainen en nadat ik er zoveel moeite in had gestoken, begon Blue eindelijk op te letten. Ik nam hem op in een georganiseerde basis gehoorzaamheidscursus en Blue begon naar me te luisteren en te begrijpen wat hij moest doen.

Het trainen van je eigen puppy is een zeer lonende ervaring. Het stelt je in staat om te beslissen wat je de puppy wilt leren en om de leiding te hebben. Als u een duidelijk plan hebt over hoe u uw puppy gaat trainen, wordt het gemakkelijker voor u beiden als u een band opbouwt.

Wees geduldig en zorg ervoor dat u uw puppy prijst. Straf hem niet voortdurend en moedig hem alleen aan als hij iets goeds doet. Als uw puppy niet naar u luistert, is straffen of het afkeuren van hun gedrag de slechtste manier om uw puppy te trainen, maar de meest effectieve manier om hun gedrag te ontmoedigen.

Het is belangrijk dat u geduld heeft en consequent bent. Straffen voor het niet gehoorzamen of voor het niet goed doen van het kunstje zal ze alleen maar in de war brengen. Duidelijke communicatie is een sleutelelement tot positieve training en zal veel oefening vergen.

Een andere manier om het gedrag van uw puppy te veranderen is hem te laten weten dat u de baas bent. Bekende trainers geven als advies over training dat u uzelf als roedelleider moet aanstellen, zodat uw puppy u zal respecteren. Op dezelfde manier moet u, om uzelf als roedelleider te profileren, uw puppy leren respect te hebben voor de hond als huisdier. Dit betekent dat u autoriteit moet tonen en de touwtjes in handen moet hebben. Dit kan moeilijk zijn om te doen en u kunt het gevoel hebben dat u niet over de nodige vaardigheden beschikt, maar het trainen van uw puppy zal een veel leukere en meer lonende ervaring zijn wanneer u uzelf als roedelleider hebt gevestigd en hen kunt laten zien dat u over de vaardigheden beschikt om roedelleider te zijn.

Puppy’s zijn sukkels voor liefde en genegenheid en als ze een zwakke leider aanvoelen, zullen ze het overnemen en doen wat ze willen. Geef uw puppy de juiste affectie, geef discipline en toon autoriteit en ze zullen luisteren en gehoorzamen en van u houden. Ze zullen nog vele jaren uw beste vriend en metgezel zijn. De investering die u doet in de vroege training van uw puppy zal zich dubbel en dwars terugbetalen!